Kortfilm: De melding


Bekijk hier de officiële trailer:

Official trailer ''De melding''

 

De melding is een maatschappelijke kortfilm die gaat over geweld tegen hulpverleners en zinloos geweld. We hebben hierbij niet alleen aandacht voor het geweld zelf maar benadrukken vooral de gevolgen hiervan die over het algemeen niet te zien of te horen zijn. Wat doet het geweld met de betrokken hulpverlener, de partner, familie en collega hulpverleners. Juist daar vestigen wij onze aandacht.

 

De melding zal vanaf november 2023 in première gaan!
Het is een rustige vrijdagmiddag. De stad is in beweging. Iemand is op weg naar zijn werk, een groep studenten fietst over de brug. Er komt een boot voorbij, een vrachtwagen wordt uitgeladen. Allemaal dingen die elke dag gebeuren en toch zo onopgemerkt voorbijgaan.

 

Op het eerste zicht is het een vredige stad. Maar een eerste indruk kan bedrieglijk zijn. Als je goed kijkt, en dan bedoel ik heel goed kijkt, dan zie je tussen die vredige gebeurtenissen ook veel ongelukken, verdachte situaties, gevaar.

 

De politie is op straat, patrouilleert, neemt een verkeersongeval op, bemiddeld in een burenruzie. De ambulance rijdt met een patiënt naar het ziekenhuis, en de brandweer verwijderd een boom die op de weg is gevallen. Het zijn die momenten waarop iemand hulp nodig heeft of niet weet wat hij moet doen. Hij pakt de telefoon en 112 belt. Het is geruststellend als de zin doorkomt: "Hulp is onderweg."

 

Net als de melding van een vrouw die zich bedreigd voelt en 112 belt. Voor haar is er snel hulp beschikbaar. Maar het zijn dagen als deze, normale dagen die een totaal andere wending aannemen.

 

De Melding...